Cautare

2286 de rezultate pentru "trecerea timpului" (7.10 secunde)
O copilarie fericita si o adolescenta asemanatoare - cu nemurirea traditiilor, cu trainicia Sarbatorilor Sfinte, cu teama si credinta in Marele Anonim, cu libertatea de neconfundat - doar un copil de tara pare ca traieste, fara a resimti, catusi de putin, apasarea scurgerii, prea repede, a Timpului.
Dar nu vreau sa continui sa vorbesc despre trecerea timpului. In orice caz, nu la implinirea a 62 de ani.
Eu nu constat decat ca istoria se repeta, iar trecerea timpului nu rezolva problemele principale de moralitate ale unui partid care exista si la inceputul secolului trecut, atunci cand marele dramaturg punea intaia oara in scena pamfletul sau teatral.
Revolutia din 1989 a marcat trecerea de la un regim dictatorial la un regim politic democratic. ... De-a lungul timpului Curtea Constitutionala a Romaniei a emis decizii care au nemultumit partidele politice, fie ele la putere sau in opozitie.
Prin aceasta comemorare tragem un semnal de alarma asupra realitatii, asupra lumii in care traim, si asupra pericolelor care ne inconjoara, si care pot lua tot felul de forme, pe langa atacul armat.(foamea,deznadejdea,coruptia etc) Istoria ar trebui sa aiba un primul rand un caracter moral si, in ciuda faptului ca trecerea timpului dar si prefacerile ideologice ale deceniilor anterioare au facut ca acest moment sa nu mai aiba insemnatatea istorica pe care o avea candva, nu contestam faptul ca infrangerea nazismului a fost un element definitoriu al istoriei mondiale, originea lumii noastre europene de astazi.
O serie intreaga de indemnizatii, ca de exemplu pentru trecerea temporara in alta munca, pentru reducerea timpului de munca, pentru carantina, pentru ingrijirea copilului bolnav, precum si indemnizatiile pentru risc maternal vor fi venituri impozabile, se arata in noile norme metodologice de aplicare a Codului Fiscal, aprobate, recent, de Guvern.
Odata cu trecerea timpului si direct proportional cu cresterea veniturilor si a pretentiilor privind calitatea produselor achizitionate s-au diversificat si destinatiile alese de acestia.
Trecerea timpului si infiltratiile aparute din cauza marii au facut ca renovarea sa fie o necesitate", a declarat, pentru "Replica" de Constanta, directorul Complexului Muzeal, Decebal Fagadau.
"Cu trecerea timpului, posibilitatile de evaziune, cum ar fi munca la negru, sau declararea unui venit mai mic decat cel real, vor scadea ca pondere, atat din cauza legislatiei, care va fi mai aspra, cat si datorita faptului ca pentru a putea obtine finantari agentii economici vor trebui sa demonstreze ca sunt profitabili", sustine inspectorul sef Badica.
Datoriile acumulate de-a lungul timpului de SC TSP Ecoterm SA - societatea care se ocupa cu furnizarea energiei termice in Navodari - au dus institutia in pragul falimentului.
Este drept ca, de cele mai multe ori clientul gireaza, cu propria semnatura astfel de interventii ce se pot dovedi, de-a lungul timpului, dezavantajoase. ... Iar din experienta altor banci, trecerea de la fix la variabil a insemnat, uneori, majorarea ratei lunare cu pana la 30%.
In plus, trecerea timpului, dar si a pasilor peste gresia artizanala ii imbunatatesc aspectul, oferindu-i valoarea si aerul misterios al unei opere de arta.
SCM s-a desprins decisiv inca din prima repriza, avand un avantaj de opt goluri la pauza, iar diferenta dintre cele doua combatante a crescut odata cu trecerea timpului.
Inainte era considerat o risipa de bani si de timp, dar odata cu trecerea timpului si evolutia societati s-a ajuns la concluzia ca este mai bine sa acceptam faptul ca este necesara prezenta unui astfel de obiect in viata noastra.
Cu trecerea timpului s-a renuntat la aceasta facilitate care s-a regasit ultima oara la modelele 586. MSI vrea sa ne aduca aminte de acele vreumuri si prezinta la Computex un notebook dotat cu buton Turbo.
Monitorizarea acestor regiuni va arata cum se modifica materia cenusie odata cu trecerea timpului. Una dintre regiunile implicate in acest studiu este cea care este responsabila cu emotiile.
Orice se intampla cu trupul uman, "bateria" este cea care va experimenta trecerea prin "al doilea separator de fascicule". Aici intervine Multiversul.
Au tot ce le trebuie ca sa castige, cu trecerea timpului, in adevar, in afectivitate si in sugestia plastica. Sunt concepute cu durata, pentru un parcurs in veac bine susrinut profesional.
Odata cu trecerea timpului, toate acestea au crescut in substanta si valoare, consolidand identitatea noastra culturala in diversitatea culturii europene.
Ca atare, inca nu se poate spune cu exactitate unde, in adancul timpului, s-a nascut acest cuvant.
google-analytics.com